20 mrt 2013 - 538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch


538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch

Verlaten oorlogskinderen

In 2013 zet 538 zich voor de derde keer in voor War Child. Van 22 tot en met 29 maart rijdt de 538 studiotruck weer door het hele land. De opbrengst gaat dit jaar naar oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. War Child komt op voor deze kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek 538 voor War Child - Colombia copyright Marco van Halweer gewoon kind kunnen zijn. Dat ze hun nare ervaringen kunnen verwerken en een betere toekomst kunnen opbouwen. In creatieve workshops krijgen kinderen weer zelfvertrouwen, durven ze weer contact met anderen te maken, ontdekken ze hun talenten en worden zo weer sterker. In totaal konden door het succes van de vorige editie van 538 voor War Child bijna 73.000 oorlogskinderen deelnemen aan de programma’s van War Child.

fotograaf: Colombia copyright Marco van Hal

 

’s-Hertogenbosch op 29 maart

Op vrijdag 29 maart komt de Truck van 538 komt naar ’s-Hertogenbosch om actie te voeren voor War Child. Dit jaar is de stad gastheer van het knallende eindfeest. Het wordt daarom groots aangepakt met overdag activiteiten op de Parade en ‘s avonds groot feest op de Markt met diverse bekende artiesten. De nachtuitzending vindt dit jaar plaats in het Rodenborch College in Rosmalen dat zijn 25-jarig jubileum viert.

 

538 voor War ChildKom in actie: voor 12 euro help je 1 kind!

Hoeveel verlaten oorlogskinderen wil jij helpen? Kom in actie met je vrienden, je collega’s, je buurman of alleen. Niets is te gek en alles is mogelijk. Meld je actie aan op www.538voorwarchild.nl en doneer het opgehaalde bedrag aan 538 voor War Child, zodat met dit geld een betere toekomst voor oorlogskinderen kan worden opgebouwd.

 

VVV viert Openbaar kinderfeestje voor War Child!

Ook VVV 's-Hertogenbosch zal deze dag actie voeren voor 538 For War Child. Zij zullen hiervoor een openbaar Kinderfeestje organiseren waarvan de opbrengst voor het goede doel zal zijn. Tijdens dit feestje kunnen kinderen meedoen met leuke spelletjes en een leuke educatieve speurtocht uitvoeren door 's-Hertogenbosch.

 

 


 

Nieuws

18 sep 2014  Brabantse autosticker voor de trotse Brabander!

Gistermiddag draaide Omroep Brabant shots voor het promotiefilmpje van de Brabantse autostickers in het Bezoekerscentrum van VVV 's-Hertogenbosch. De stickers zijn vanaf maandag 15 september ...

 
Meer info
 

17 sep 2014  'sH reporter Linda Langhout vertelt haar Art I Story op Kunstenfestival Artibosch

Afgelopen zondag was er één erg populaire plek in Den Bosch: het Artibosch Kunstenfestival. Naast de St. Janskathedraal en op de Parade viel er die dag te genieten van de ...

 
Meer info
 

17 sep 2014  Sloop en bouw nieuw theater al begonnen?

Nee, maar de sloop en bouw voor het bijzondere stadsproject OOG Den Bosch van Lucas De Man is in volle gang.

 
Meer info
 

17 sep 2014  Winnaar Gastvrij Cadeaupakket bekend

Jan Dekkers is de winnaar van het Gastvrij Cadeaupakket, samengesteld door de top drie van Meest Gastvrije Ondernemers 2014.

 
Meer info
 

16 sep 2014  Eerste editie Wereld van Jeroen Bosch groot succes

Met ruim 7.500 bezoekers is de eerste editie van de cultuur-historische manifestatie Wereld van Jeroen Bosch een succes te noemen.

 
Meer info
 

15 sep 2014  Snoeperij Tum Tum Meest Gastvrije Ondernemer van 2014

 Wethouder Jan Hoskam reikte de eretitel uit tijdens Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

 
Meer info