20 mrt 2013 - 538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch


538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch

Verlaten oorlogskinderen

In 2013 zet 538 zich voor de derde keer in voor War Child. Van 22 tot en met 29 maart rijdt de 538 studiotruck weer door het hele land. De opbrengst gaat dit jaar naar oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. War Child komt op voor deze kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek 538 voor War Child - Colombia copyright Marco van Halweer gewoon kind kunnen zijn. Dat ze hun nare ervaringen kunnen verwerken en een betere toekomst kunnen opbouwen. In creatieve workshops krijgen kinderen weer zelfvertrouwen, durven ze weer contact met anderen te maken, ontdekken ze hun talenten en worden zo weer sterker. In totaal konden door het succes van de vorige editie van 538 voor War Child bijna 73.000 oorlogskinderen deelnemen aan de programma’s van War Child.

fotograaf: Colombia copyright Marco van Hal

 

’s-Hertogenbosch op 29 maart

Op vrijdag 29 maart komt de Truck van 538 komt naar ’s-Hertogenbosch om actie te voeren voor War Child. Dit jaar is de stad gastheer van het knallende eindfeest. Het wordt daarom groots aangepakt met overdag activiteiten op de Parade en ‘s avonds groot feest op de Markt met diverse bekende artiesten. De nachtuitzending vindt dit jaar plaats in het Rodenborch College in Rosmalen dat zijn 25-jarig jubileum viert.

 

538 voor War ChildKom in actie: voor 12 euro help je 1 kind!

Hoeveel verlaten oorlogskinderen wil jij helpen? Kom in actie met je vrienden, je collega’s, je buurman of alleen. Niets is te gek en alles is mogelijk. Meld je actie aan op www.538voorwarchild.nl en doneer het opgehaalde bedrag aan 538 voor War Child, zodat met dit geld een betere toekomst voor oorlogskinderen kan worden opgebouwd.

 

VVV viert Openbaar kinderfeestje voor War Child!

Ook VVV 's-Hertogenbosch zal deze dag actie voeren voor 538 For War Child. Zij zullen hiervoor een openbaar Kinderfeestje organiseren waarvan de opbrengst voor het goede doel zal zijn. Tijdens dit feestje kunnen kinderen meedoen met leuke spelletjes en een leuke educatieve speurtocht uitvoeren door 's-Hertogenbosch.

 

 


 

Nieuws

29 sep 2014  Alain Clark zoekt lokaal, muzikaal talent

Tijdens zijn theatertour biedt hij een podium aan jong talent.

 
Meer info
 

26 sep 2014  De Designsteeg trakteert op het mooiste design

Op zondag 5 oktober organiseert Werk aan de Winkel samen met Hip gemaakt De Designsteeg. Over de hele lengte van de straat staan kramen met het mooiste design.

 
Meer info
 

25 sep 2014  Opening najaarsexpo Dutch Art & Design Salon

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, opent de Dutch Art & Design Salon te 's-Hertogenbosch zaterdag 27 september een najaarsexpositie. U bent van harte welkom op de opening van 13.00 tot ...

 
Meer info
 

24 sep 2014  Gratis Brabantse autosticker voor de trotse Brabander!

Vorige week draaide Omroep Brabant shots voor het promotiefilmpje van de Brabantse autostickers in het Bezoekerscentrum van VVV 's-Hertogenbosch. Bekijk het filmpje hier! De stickers zijn ...

 
Meer info
 

23 sep 2014  Popronde Den Bosch op vrijdag 3 oktober

Op vrijdag 3 oktober strijkt het reizende gratis muziekfestival Popronde weer neer in Den Bosch.

 
Meer info
 

22 sep 2014  Nieuwe Filmers Festival met 5 korte film premières

Vijf teams van een nieuwe generatie filmers maakten tussen 11 en 15 augustus tijdens het One Week Filmproject aan de hand van het thema ‘onbeweeglijk’, ieder een nieuwe korte film. Deze ...

 
Meer info