Achtergrondfoto vvvdenbosch.nl
 
 

20 mrt 2013 - 538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch


538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch

Verlaten oorlogskinderen

In 2013 zet 538 zich voor de derde keer in voor War Child. Van 22 tot en met 29 maart rijdt de 538 studiotruck weer door het hele land. De opbrengst gaat dit jaar naar oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. War Child komt op voor deze kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek 538 voor War Child - Colombia copyright Marco van Halweer gewoon kind kunnen zijn. Dat ze hun nare ervaringen kunnen verwerken en een betere toekomst kunnen opbouwen. In creatieve workshops krijgen kinderen weer zelfvertrouwen, durven ze weer contact met anderen te maken, ontdekken ze hun talenten en worden zo weer sterker. In totaal konden door het succes van de vorige editie van 538 voor War Child bijna 73.000 oorlogskinderen deelnemen aan de programma’s van War Child.

fotograaf: Colombia copyright Marco van Hal

 

’s-Hertogenbosch op 29 maart

Op vrijdag 29 maart komt de Truck van 538 komt naar ’s-Hertogenbosch om actie te voeren voor War Child. Dit jaar is de stad gastheer van het knallende eindfeest. Het wordt daarom groots aangepakt met overdag activiteiten op de Parade en ‘s avonds groot feest op de Markt met diverse bekende artiesten. De nachtuitzending vindt dit jaar plaats in het Rodenborch College in Rosmalen dat zijn 25-jarig jubileum viert.

 

538 voor War ChildKom in actie: voor 12 euro help je 1 kind!

Hoeveel verlaten oorlogskinderen wil jij helpen? Kom in actie met je vrienden, je collega’s, je buurman of alleen. Niets is te gek en alles is mogelijk. Meld je actie aan op www.538voorwarchild.nl en doneer het opgehaalde bedrag aan 538 voor War Child, zodat met dit geld een betere toekomst voor oorlogskinderen kan worden opgebouwd.

 

VVV viert Openbaar kinderfeestje voor War Child!

Ook VVV 's-Hertogenbosch zal deze dag actie voeren voor 538 For War Child. Zij zullen hiervoor een openbaar Kinderfeestje organiseren waarvan de opbrengst voor het goede doel zal zijn. Tijdens dit feestje kunnen kinderen meedoen met leuke spelletjes en een leuke educatieve speurtocht uitvoeren door 's-Hertogenbosch.

 

 


 

Nieuws

01 aug 2014  Watertoerist Den Bosch zeer tevreden

Watertoeristen zit­ten niet te wachten op meer voor­zieningen in Den Bosch. De ge­meentelijke Vaarvisie hoeft niet zo nodig voor degenen in de pas­santenhaven; ze vinden dat er ...

 
Meer info
 

31 jul 2014  eFFect Festival brengt mensen samen

Het eFFect Festival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats op zaterdag 30 augustus aanstaande.

 
Meer info
 

30 jul 2014  Theaterfestival Boulevard krijgt eigen talkshow

Het Bossche theaterfestival Boulevard krijgt een eigen eigen talkshow, met grote gasten.

 
Meer info
 

29 jul 2014  Tijd voor de Rosmalense en Bossche Kermis

De dorpskermis in Rosmalen en de kermis midden in de historische Bossche binnenstad beloven wederom de meest gezellige en gastvrije kermissen van de regio te worden.

 
Meer info
 

28 jul 2014  Expositie Nicole van der Net in Berlicum

Expositie in Den Durpsherd Schilderijen van Nicole van der Net   In Den Durpsherd in Berlicum zijn van 20 augustus t/m 15 september de schilderijen van Nicole van der Net-van Crey te ...

 
Meer info
 

24 jul 2014  Zomerexpositie kunstacademie Sint Joost in JBZ

Momenteel realiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor het derde achtereenvolgende jaar in samenwerking met de kunstacademie AKV|St.Joost een zomerexpositie; een expositie waarbij een kleine ...

 
Meer info