Achtergrondfoto vvvdenbosch.nl
 
 

20 mrt 2013 - 538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch


538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch

Verlaten oorlogskinderen

In 2013 zet 538 zich voor de derde keer in voor War Child. Van 22 tot en met 29 maart rijdt de 538 studiotruck weer door het hele land. De opbrengst gaat dit jaar naar oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. War Child komt op voor deze kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek 538 voor War Child - Colombia copyright Marco van Halweer gewoon kind kunnen zijn. Dat ze hun nare ervaringen kunnen verwerken en een betere toekomst kunnen opbouwen. In creatieve workshops krijgen kinderen weer zelfvertrouwen, durven ze weer contact met anderen te maken, ontdekken ze hun talenten en worden zo weer sterker. In totaal konden door het succes van de vorige editie van 538 voor War Child bijna 73.000 oorlogskinderen deelnemen aan de programma’s van War Child.

fotograaf: Colombia copyright Marco van Hal

 

’s-Hertogenbosch op 29 maart

Op vrijdag 29 maart komt de Truck van 538 komt naar ’s-Hertogenbosch om actie te voeren voor War Child. Dit jaar is de stad gastheer van het knallende eindfeest. Het wordt daarom groots aangepakt met overdag activiteiten op de Parade en ‘s avonds groot feest op de Markt met diverse bekende artiesten. De nachtuitzending vindt dit jaar plaats in het Rodenborch College in Rosmalen dat zijn 25-jarig jubileum viert.

 

538 voor War ChildKom in actie: voor 12 euro help je 1 kind!

Hoeveel verlaten oorlogskinderen wil jij helpen? Kom in actie met je vrienden, je collega’s, je buurman of alleen. Niets is te gek en alles is mogelijk. Meld je actie aan op www.538voorwarchild.nl en doneer het opgehaalde bedrag aan 538 voor War Child, zodat met dit geld een betere toekomst voor oorlogskinderen kan worden opgebouwd.

 

VVV viert Openbaar kinderfeestje voor War Child!

Ook VVV 's-Hertogenbosch zal deze dag actie voeren voor 538 For War Child. Zij zullen hiervoor een openbaar Kinderfeestje organiseren waarvan de opbrengst voor het goede doel zal zijn. Tijdens dit feestje kunnen kinderen meedoen met leuke spelletjes en een leuke educatieve speurtocht uitvoeren door 's-Hertogenbosch.

 

 


 

Nieuws

22 okt 2014  Stadsproject OOG nog t/m 1 november te bezoeken

Stadskunstenaar Lucas De Man is op 25 september gestart met zijn project OOG Den Bosch. Een project over een menselijke stad waarbij het samen-leven wordt bekeken vanuit 3 perspectieven: Ik, de ...

 
Meer info
 

21 okt 2014  Eerste editie van de Fort Isabella Market

De eerste editie van de Fort Isabella Market vindt komende zondag, 26 oktober, plaats. Iedereen is van harte welkom tussen 12.00 uur en 18.00 uur.? De markt biedt een leuke mix van hippe producten, ...

 
Meer info
 

20 okt 2014  Nieuwe expositie 'Verbinding in verbeelding' in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

In de maanden oktober, november en december is er werk te bewonderen van Sarah Linde en Joris Link op de boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Van Linde zijn er tekeningen te zien, Link ...

 
Meer info
 

17 okt 2014  Muzerije heeft expositieruimte uitgebreid

De Muzerije heeft de expositieruimte uitgebreid en vanaf begin november zullen er twee exposities tegelijkertijd te zien zijn, op zowel de begane grond als op de tweede verdieping. ...

 
Meer info
 

17 okt 2014  Herfstvakantie: Kunstvakantie in het Museumkwartier

In de herfstvakantie zijn er allerlei gratis activiteiten te doen en te beleven in het Museumkwartier.

 
Meer info
 

16 okt 2014  Dichter des Vaderlands Anne Vegter en echtgenoot schrijver Erik-Ward Geerlings komen naar 'KUNSTHUIS ROSMALEN'.

Met een speciaal voor KUNSTHUIS ROSMALEN gemaakte performance zullen Anne en Erik-Ward u een onvergetelijke avond bezorgen.

 
Meer info