20 mrt 2013 - 538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch


538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch

Verlaten oorlogskinderen

In 2013 zet 538 zich voor de derde keer in voor War Child. Van 22 tot en met 29 maart rijdt de 538 studiotruck weer door het hele land. De opbrengst gaat dit jaar naar oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. War Child komt op voor deze kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek 538 voor War Child - Colombia copyright Marco van Halweer gewoon kind kunnen zijn. Dat ze hun nare ervaringen kunnen verwerken en een betere toekomst kunnen opbouwen. In creatieve workshops krijgen kinderen weer zelfvertrouwen, durven ze weer contact met anderen te maken, ontdekken ze hun talenten en worden zo weer sterker. In totaal konden door het succes van de vorige editie van 538 voor War Child bijna 73.000 oorlogskinderen deelnemen aan de programma’s van War Child.

fotograaf: Colombia copyright Marco van Hal

 

’s-Hertogenbosch op 29 maart

Op vrijdag 29 maart komt de Truck van 538 komt naar ’s-Hertogenbosch om actie te voeren voor War Child. Dit jaar is de stad gastheer van het knallende eindfeest. Het wordt daarom groots aangepakt met overdag activiteiten op de Parade en ‘s avonds groot feest op de Markt met diverse bekende artiesten. De nachtuitzending vindt dit jaar plaats in het Rodenborch College in Rosmalen dat zijn 25-jarig jubileum viert.

 

538 voor War ChildKom in actie: voor 12 euro help je 1 kind!

Hoeveel verlaten oorlogskinderen wil jij helpen? Kom in actie met je vrienden, je collega’s, je buurman of alleen. Niets is te gek en alles is mogelijk. Meld je actie aan op www.538voorwarchild.nl en doneer het opgehaalde bedrag aan 538 voor War Child, zodat met dit geld een betere toekomst voor oorlogskinderen kan worden opgebouwd.

 

VVV viert Openbaar kinderfeestje voor War Child!

Ook VVV 's-Hertogenbosch zal deze dag actie voeren voor 538 For War Child. Zij zullen hiervoor een openbaar Kinderfeestje organiseren waarvan de opbrengst voor het goede doel zal zijn. Tijdens dit feestje kunnen kinderen meedoen met leuke spelletjes en een leuke educatieve speurtocht uitvoeren door 's-Hertogenbosch.

 

 


 

Nieuws

20 aug 2014  Bossche Kermis in opbouw

Vorige week rolden al de eerste pakwagens ‘s-Hertogenbosch binnen en wachtten geduldig af tot zij de historische binnenstad in mochten.

 
Meer info
 

19 aug 2014  Nieuw kunstencluster in de stad

De vernieuwde Willem II Fabriek opent op 19 september haar deuren.

 
Meer info
 

18 aug 2014  Succesvolle 30ste editie ondanks wisselvallige weer

Theaterfestival Boulevard bood dit jaar een goede balans tussen vermaak en ernst, ervaring en belofte en bleek het ook goed te doen zonder grote publiekstrekker.

 
Meer info
 

13 aug 2014  Omroep Brabant doet verslag van Theaterfestival Boulevard

Bekijk hier het sfeerverslag van de dinsdag op Theaterfestival Boulevard.

 
Meer info
 

11 aug 2014  Eerste editie Nederlandse Cabaretdagen in de Verkadefabriek

De eerste editie van de Nederlandse Cabaretdagen geeft een overzicht van de stand van zaken van het Nederlandse cabaret. Een festival voor liefhebbers en vakgenoten!

 
Meer info
 

08 aug 2014  Genieten tijdens de zomeravond vaartocht van Vestingfietsen

Brabants Dagblad loopt deze zomer mee met rondleidingen in eigen regio. Deze week Nicky Sanders die al tien jaar rondleidingen verzorgt over De Dommel.

 
Meer info