Achtergrondfoto vvvdenbosch.nl
 
 

20 mrt 2013 - 538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch


538 voor War Child 29 maart in 's-Hertogenbosch

Verlaten oorlogskinderen

In 2013 zet 538 zich voor de derde keer in voor War Child. Van 22 tot en met 29 maart rijdt de 538 studiotruck weer door het hele land. De opbrengst gaat dit jaar naar oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. War Child komt op voor deze kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek 538 voor War Child - Colombia copyright Marco van Halweer gewoon kind kunnen zijn. Dat ze hun nare ervaringen kunnen verwerken en een betere toekomst kunnen opbouwen. In creatieve workshops krijgen kinderen weer zelfvertrouwen, durven ze weer contact met anderen te maken, ontdekken ze hun talenten en worden zo weer sterker. In totaal konden door het succes van de vorige editie van 538 voor War Child bijna 73.000 oorlogskinderen deelnemen aan de programma’s van War Child.

fotograaf: Colombia copyright Marco van Hal

 

’s-Hertogenbosch op 29 maart

Op vrijdag 29 maart komt de Truck van 538 komt naar ’s-Hertogenbosch om actie te voeren voor War Child. Dit jaar is de stad gastheer van het knallende eindfeest. Het wordt daarom groots aangepakt met overdag activiteiten op de Parade en ‘s avonds groot feest op de Markt met diverse bekende artiesten. De nachtuitzending vindt dit jaar plaats in het Rodenborch College in Rosmalen dat zijn 25-jarig jubileum viert.

 

538 voor War ChildKom in actie: voor 12 euro help je 1 kind!

Hoeveel verlaten oorlogskinderen wil jij helpen? Kom in actie met je vrienden, je collega’s, je buurman of alleen. Niets is te gek en alles is mogelijk. Meld je actie aan op www.538voorwarchild.nl en doneer het opgehaalde bedrag aan 538 voor War Child, zodat met dit geld een betere toekomst voor oorlogskinderen kan worden opgebouwd.

 

VVV viert Openbaar kinderfeestje voor War Child!

Ook VVV 's-Hertogenbosch zal deze dag actie voeren voor 538 For War Child. Zij zullen hiervoor een openbaar Kinderfeestje organiseren waarvan de opbrengst voor het goede doel zal zijn. Tijdens dit feestje kunnen kinderen meedoen met leuke spelletjes en een leuke educatieve speurtocht uitvoeren door 's-Hertogenbosch.

 

 


 

Nieuws

17 apr 2014  Fietsen als een Koning!

Like de facebookpagina van VVV ’s-Hertogenbosch en maak kans op een BiKING Brabant pakket vol fietsplezier!

 
Meer info
 

16 apr 2014  Aspergedag in de Korte Putstraat

Hoera! Het Brabants Asperge Genootschap heeft de Korte Putstraat voor het tweede jaar uitgeroepen tot Beste Aspergestraat van Nederland. Dit wordt gevierd op zondag 20 april, Eerste Paasdag, tijdens de kick-off van het aspergeseizoen.

 
Meer info
 

14 apr 2014  Kunstenfestival ArtiBosch in Paleiskwartier

In aansluiting op het evenement 20 jaar Paleiskwartier (16, 17 en 18 mei) wordt er op zaterdag 17 mei een kleine editie van Kunstenfestival ArtiBosch gehouden in de Statenlaan (vanaf de Leegwaterlaan). Het is voor het eerst dat het festival, naast het traditionele evenement in september, iets extra's doet.

 
Meer info
 

09 apr 2014  Grafisch oeuvre Francis Bacon in Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum heeft een primeur. Het toont van 12 april tot en met 24 augustus - vier maanden lang - de belangrijkste werken uit het grafische oeuvre van de spraakmakende kunstenaar ...

 
Meer info
 

09 apr 2014  De stad verkennen? Pak de Segway!

Wil u ’s-Hertogenbosch eens op een andere manier ontdekken? Pak dan de Segwag en rijd langs de vestingmuren van de stad, het prachtige natuurgebied de Bossche Broek, de Haverleij of het ...

 
Meer info
 

08 apr 2014  Tentoonstelling 'In de schaduw van de Sint-Jan' geopend

Met het openen van een 'schatkist' is de nieuwe tentoonstelling 'In de schaduw van de Sint-Jan' in het Sint-Jansmuseum de Bouwloods maandagmiddag geopend.   ...

 
Meer info