Gevonden voorwerpen

Door de Nederlandse overheid is de volgende regelgeving vastgesteld omtrent gevonden voorwerpen:
 
Als u een voorwerp vindt, bent u verplicht zo snel mogelijk aangifte te doen van de vondst. In de meeste gevallen doet u aangifte bij de gemeente, in enkele plaatsen moet u hiervoor bij de politie zijn. Vindt u een voorwerp in een woning, gebouw of een vervoermiddel, dan doet u mededeling van de vondst bij de bewoner of gebruiker van de woning, het gebouw of het vervoermiddel.
 
U kunt altijd de gevonden voorwerpen in bewaring geven aan de gemeente waar u aangifte doet. Vraagt u om een bewijs van aangifte of van inbewaringgeving. Als u besluit het voorwerp zelf te bewaren, bent u verplicht voor het onderhoud ervan te zorgen zodat de staat van het voorwerp niet verslechtert. Dit geldt niet voor gevonden paspoorten, rijbewijzen en/of andere identiteitspapieren, dan wel militaire artikelen. Daarvoor geldt de plicht deze te deponeren, omdat het staats- of gemeente-eigendommen betreft.
 
Aanpak
U doet aangifte bij de gemeente waar u de voorwerpen heeft gevonden. In sommige plaatsen kan dat ook bij de politie. Heeft u iets gevonden in de gemeente 's-Hertogenbosch, dan kunt u dit via het online meldformulier aangeven. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente, T. 073) 615 55 65.

Logo gemeente 's-HertogenboschIets verloren? 
Bekijk het Overzicht gevonden voorwerpen van de Gemeente 's-Hertogenbosch.